Известие

Collapse
No announcement yet.

Много висок разход на гориво 147 1.6 TS - необоснован ??

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Много висок разход на гориво 147 1.6 TS - необоснован ??

Здравейте колеги, преди два дни забелязах че като карам със 90-100 км в час , със върната газ, в смисъл без да ускорявам, че ми показва разход около 10-11 , временен който никога не е бил такъв , на скоро смених големите свещи, и едната лула, не осещам промяна в мощноста, със обикновен спортен филтър съм, и цяла зима като си карам, по този начин ми показва моментен разход 6- 6.5 до 6.7 под 100 км в час а сега изведнъж над 10, някакви идеи?
    Алфа Ромео 147 1.6 TS

Първоначално публикувано от pechenia Покажи съобщение
    Здравейте колеги, преди два дни забелязах че като карам със 90-100 км в час , със върната газ, в смисъл без да ускорявам, че ми показва разход около 10-11 , временен който никога не е бил такъв , на скоро смених големите свещи, и едната лула, не осещам промяна в мощноста, със обикновен спортен филтър съм, и цяла зима като си карам, по този начин ми показва моментен разход 6- 6.5 до 6.7 под 100 км в час а сега изведнъж над 10, някакви идеи?
    Временен моментен ли означава или? Ако е моментен с върната газ и над 2000 оборота трябва да ти покаже точно 0.0 л/км освен ако не е студен мотора.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
      Временен моментен ли означава или? Ако е моментен с върната газ и над 2000 оборота трябва да ти покаже точно 0.0 л/км освен ако не е студен мотора.
      Имам предвид, че като карам равномерно по пътя, без да подавам газ повече за ускоряване и карам със 90-100 км тогава до сега ми показваше моментер разход 6- 6.5 ,а сега показа 10-11, и горо повече , взех една добавка на Лики Моли за инжекциона да видим дали ще обърне нещо хава

А когато двигателя работи студен или топъл разхода е 2.0 /100 км, дори когато я пусна на свободна по някое надолнище никога не пада под 2.0/100 км
      Алфа Ромео 147 1.6 TS

Comment

Имам предвид, че като карам равномерно по пътя, без да подавам газ повече за ускоряване и карам със 90-100 км тогава до сега ми показваше моментер разход 6- 6.5 ,а сега показа 10-11, и горо повече , взех една добавка на Лики Моли за инжекциона да видим дали ще обърне нещо хава

А когато двигателя работи студен или топъл разхода е 2.0 /100 км, дори когато я пусна на свободна по някое надолнище никога не пада под 2.0/100 км
        Зимата е нормално да гори повече. Студения въздух който се измерва кара ЕКУ-то да пуска и повече гориво.

Иначе на свободна 2.0 е нормално. Но на скорост и над 2000 оборота като върнеш газта трябва да изпише 0.0 и когато паднесх на 2.0 отново да се появи разход. Поне така е направн софтуера.

Иначе разхода зависи не само от това колко си натиснал педала а и от оборотите. Предполагам, че сега караш по-бавно на по ниска предавка с по-високи обороти и нищо, че си държиш крака в същото положение на педала разхода ще ти е по-голям.

Разхода на гориво се изчислява като се взема предвид дебит и налягане на гориво което е константа, време за впръскване и скорост.
        Last edited by oem; d.m.y г., 18:05.

Comment

Една контролна диагностика може би не е излишна...

А колкото до добавката - ако до сега не си позвал, не очаквай чудеса. Даже напротив - може да събори всички мръсотии от резервоара и да тръгнат с пълна сила към горивната система, комплект ...

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
            Една контролна диагностика може би не е излишна...

А колкото до добавката - ако до сега не си позвал, не очаквай чудеса. Даже напротив - може да събори всички мръсотии от резервоара и да тръгнат с пълна сила към горивната система, комплект ...
            Да ще направя диагностика, при първа възможност, аз нямам катализатор, та каквото и да искара няма да е проблем, и преди съм слагал добавки .
            А студения въздух не е от днеска, преди 20 дена као беше - 10 -15 като си карам си 90-100 км ми е показвал рразход винаги между 6-7 моментен а сега над 10
            Алфа Ромео 147 1.6 TS

Comment

Да ще направя диагностика, при първа възможност, аз нямам катализатор, та каквото и да искара няма да е проблем, и преди съм слагал добавки .
              А студения въздух не е от днеска, преди 20 дена као беше - 10 -15 като си карам си 90-100 км ми е показвал рразход винаги между 6-7 моментен а сега над 10
              Под горивна система имах предвид - горивни помпи, филтри и инжектори, а катализаторите са в изпускателната система ...

Comment

А дали нещо не бърка компа, примерно ламбда сонда или темп датчик, и да подава по-богата смес, все едно е студена колата съответно оттам да идва по-големия разход...
                Това като идея само, но то ще стане ясно с диагностика ако е така.
                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                  А дали нещо не бърка компа, примерно ламбда сонда или темп датчик, и да подава по-богата смес, все едно е студена колата съответно оттам да идва по-големия разход...
                  Това като идея само, но то ще стане ясно с диагностика ако е така.
                  Това ЕКУ-то ще го вземе предвид при смятането на разхода. По скоро механична нередност някаква.

Comment

Според мен просто имайки впредвид обстановката, трудното качване на градус ти показва такъв разход. Преди нова година ми качи разход 9 на сто, никога не е било така, постопли се и веднага се оправи разхода, не повече от 7 на сто, все къси разстояния я карам на 3 км макс!
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                      Според мен просто имайки впредвид обстановката, трудното качване на градус ти показва такъв разход. Преди нова година ми качи разход 9 на сто, никога не е било така, постопли се и веднага се оправи разхода, не повече от 7 на сто, все къси разстояния я карам на 3 км макс!
                      Колега преди 15-20 дена беше -15 , нямах такива проблеми сега е около 0 и гори като ламя , никога не е било така ,тя и не върви както трябва , никога не ми е харчила на 100 км в час 10-11 литра ....а на 80 км в час 8 литра.... обикновенно на 130 км ми харчи 8/100
                      Алфа Ромео 147 1.6 TS

Comment

Колега преди 15-20 дена беше -15 , нямах такива проблеми сега е около 0 и гори като ламя , никога не е било така ,тя и не върви както трябва , никога не ми е харчила на 100 км в час 10-11 литра ....а на 80 км в час 8 литра.... обикновенно на 130 км ми харчи 8/100
                        Тя и моята ми дава извънградско към 10, а градско неща да и тегля чертата , но на моята ламбдата и дебитомера са си отишли ... Предлагам ти да идиш на диагностика и да ги провериш .
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
                          Тя и моята ми дава извънградско към 10, а градско неща да и тегля чертата , но на моята ламбдата и дебитомера са си отишли ... Предлагам ти да идиш на диагностика и да ги провериш .
                          Скоро и катализаора ти ще си отиде ако не я оправиш. Да не говорим какво се случва и с маслото ти.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                            Скоро и катализаора ти ще си отиде ако не я оправиш. Да не говорим какво се случва и с маслото ти.
                            Какво се случва с маслото, моето го гори много, смених на скоро гумички на клапаните и масления сепаратор уж отпушиха, да видим сега дали ще има промяна, при не работещ дебитор и ламбда , има ли връзка с маслото ???
                            Алфа Ромео 147 1.6 TS

Comment

Богата смес, олива ти цилиндрите с бензин,който минава и в маслото, разтваря го и го изгаря
                              Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Working...
                              X